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Auteur :
Bekkaoui
Faouzi,
Ferrahi
Moha,
Moussadek
Rachid
...[et al.]
Jeudi 23 Février 2023
I. Communications
1. Cereal crops in Morocco : state of knowledge, challenges and opportunities towards food sovereignty
2. Elevating food securit...
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Auteur :
Sasson
Albert
PART ONE: MULTIPLE FACETS OF EATING... AND DRINKING
- TOWARDS ERADICATING EXTREME POVERTY AND HUNGER
- THE SO-CALLED JUNK FOOD: ITS DIRE NUTRITION...
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Executive summary
1. Introduction and background
2. Objectives
3. Methodology
4. Food Systems Summit Dialogues in the Mediterranean
4.1 Analys...
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Auteur :
Deandreis
Céline,
Pommier
Denis,
Ben Souissi
Jamila
...[et al.]
La Tunisie est passée en quelques décennies, d’une situation de relative autosuffisance alimentaire au lendemain de l’indépendance à une croissante...
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Auteur :
Abdelbaki
Noureddine,
Outellou
Soumaya,
Driyasse
Saleh
...[et al.]
Cet article met en lumière l’importance d’adopter une approche holistique dans l’analyse du comportement alimentaire au sein des systèmes alimentai...
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Auteur :
Moussaid
Fatima zahra,
Bachegour
Hikma,
Jerry
Mounir
...[et al.]
Mardi 29 Août 2023
The idea of food system resilience refers to the ability of the food system to withstand and recover from challenges and shocks. It has garnered si...
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Auteur :
Lami
Olda,
J. Mesias
Francisco,
Martin
Alberto
...[ et al.]
Consumer awareness on how food is produced, the effects of food consumption on health and the environment is growing, and with it the importance of...
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Auteur :
Akli
Samia,
Benmihoub
Ahmed,
Lehtihet
Nahla
...[et al.]
L’objectif de cet article est d’explorer le comportement des consommateurs algériens à l’égard des aliments agroécologiques. Il s’agit précisément...
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Auteur :
Abdelaziz ibrahim
Ehab
The current food security situation in the Middle East and North Africa (MENA) region is surrounded by uncertainty and bleak due to several domesti...
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Auteur :
Alvarez-Alvarez
Laura,
Rubin-Garcia
Maria,
Vitelli-Storelli
Facundo
...[et al.]
The relationship between food consumption and environmental sustainability is becoming increasingly evident. The aim of this study was to estimate...
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Auteur :
Alvarez-Alvarez
L.,
Vitelli-Storelli
F.,
Rubin-Garcia
M.
...[et al.]
This article aims to estimate the differences in environmental impact (greenhouse gas [GHG] emissions, land use, energy used, acidification and pot...
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Auteur :
Abd-el nasser
Yasmine,
Abdelaziz Ibrahim
Ehab
Climate change is a complex phenomenon, and the agricultural sector is the most vulnerable to its effects since it affects negatively the food secu...
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Auteur :
Renault
C.,
Chever
T.,
Romieu
V.
...[et al.]
1. Résultats généraux
1.1. Premier tassement du marché depuis 15 ans
1.2. La dynamique des circuits et des produits en 2021 : le ralentissement vi...
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Auteur :
Boulahoual
Adil
Le souci de l'homme pour la dégradation de l'environnement et la prise de conscience des consommateurs de la qualité des aliments et leurs impacts...
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Auteur :
Serra-Majem
Lluis,
Tomaino
Laura,
Dernini
Sandro
...[et al.]
Nowadays the food production, supply and consumption chain represent a major cause of ecological pressure on the natural environment, and diet link...
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Auteur :
Atouiefe
Soumaya,
Aboukhalaf
Abdelghani,
Elbiyad
Jamila
...[et al.]
Recent changes in the patterns of food production and consumption have a significant impact on food systems with implications for human and environ...
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Auteur :
Braun
Joachim von,
Ulimwengu
John M,
Nwafor
Apollos
...[et al.]
1. Aperçu général 2. Évaluation des défaillances structurelles des systèmes alimentaires africains3. Bilan des systèmes alimentaires africains 4. R...
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Auteur :
El Moujabber
Maroun,
Belhouchette
Hatem,
Belkhodja
Ramzi
...[et al.]
Jeudi 20 Septembre 2018
I. First part : extended abstracts
1. The problem of water in Libya
2. New findings on the putative causal agent/s of the emerging cachexia like...
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1. Résumé des principales recommandations
2. Questions liminaires
3. Questions relatives au programme et au budget
- Résultats de la FAO dans la r...
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Auteur :
Zurayk
Rami,
Yehya
Abed Al Kareem,
Sadek
Minerva
...[et al.]
1. Résumé exécutif
2. Méthodologie
2.1 Zone géographique
2.2 Sources des données
2.2.1 Bibliographie annotée et analyse du contexte général
2.2.2...
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Auteur :
Thomas
Alban,
Alpha
Arlène,
Barczak
Aleksandra
...[et al.]
Partie 1. Gouvernance des systèmes alimentaires
Chapitre 1. La gouvernance est incontournable… mais est-ce vraiment ce que l’on croit ?
Chapitre...
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Auteur :
Belghiti
M’Hamed,
El Rherari
Aissam,
El Majoudi
Abdelkrim
...[et al.]
Dans le cadre du Programme de développement durable à l’horizon 2030, de nombreux pays sont en train d’engager une réflexion sur les enjeux de l’a...
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Auteur :
Karmal
Ilham,
El Housse
Mohamed,
Hadfi
Abdallah
...[et al.]
Mercredi 07 Juillet 2021
In this study, we investigate the effect of aqueous extract of Eucalyptus globulus leaves (EGL) as a new green inhibitor on the precipitation of ca...
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Auteur :
El Kahkahi
Rahal,
Moustaine
Meryama,
Zouhair
Rachid
Lundi 17 Juin 2024
In Morocco the carob tree (Ceratonia siliqua L.), is scattered in the wild or articificial state throughout the country. It belongs to the Ceasalpi...
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CHAPITRE 1. INTRODUCTION1.1 Les milieux urbains en tant que point d’entrée essentiel pour la politique alimentaire1.2 La nécessité de renforcer les...